Informacje o firmie gastronomicznej Flo-Pol z Warszawy

Danie podane w misceSiedziba firmy gastronomicznej Flo-Pol mieści się w Warszawie ale klienci, których obsługujemy to najczęściej szkoły, przedszkola i firmy mieszczące się w stolicy. Nasza historia sięga roku 1993, kiedy to jako JJD zaczęliśmy współpracę z ówczesną Szkołą Podstawową nr 308 w Warszawie. Nasze usługi szybko zyskiwały na popularności, a działalność zaczęła rozwijać się w szybkim tempie. Obecnie prowadzimy stałą współpracę z ośmioma szkołami, przedszkolami i stołówkami pracowniczymi. Nieustannie poszukujemy nowych wyzwań i podejmujemy się ich. Tworzenie posiłków to nasza pasja i misja, którą realizujemy z radością.

 

W jaki sposób komponowane są obiady szkolne i przedszkolne?

W naszej firmie komponowaniem obiadów szkolnych i przedszkolnych zajmują się osoby, które znają się na dietetyce i zapotrzebowaniu energetycznym i dzieci w różnym wieku. Pracujemy zgodnie ze standardami wyznaczonymi przez Sanepid, HACCP, GHP/GMP (Dobra praktyka higieniczna i Dobra praktyka produkcyjna). Dzięki temu nasze posiłki są nie tylko smaczne, ale także całkowicie bezpieczne. Na życzenie przygotowujemy dania uwzględniające alergie pokarmowe i specjalne diety np. bezlaktozową, bezglutenową, wegetariańską czy wegańską. Przykładamy dużą wagę do jakości i świeżości wykorzystywanych składników. Korzystamy z usług zaufanych dostawców, których produkty spełniają wysokie oczekiwania naszych klientów. Przygotowując posiłki, nie zapominamy o estetycznym wyglądzie i smaku. Wiemy, że dzieci to najsurowsi krytycy kulinarni, dlatego bardzo staramy się trafić w ich gust.