Oferta

Oferta

Firma FLO – POL zajmuje się zbiorowym żywieniem dzieci i młodzieży.

Każdego dnia przygotowujemy ponad 2000 posiłków dla uczniów warszawskich szkół i przedszkoli, m.in. dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 356, Gimnazjum nr 145, Zespołu Szkół nr 121 – Gimnazjum nr 166, LXXV Liceum Ogólnokształcącego im. Jana III Sobieskiego.

Oferujemy możliwość przygotowywania posiłków na miejscu – w przeznaczonych do tego pomieszczeniach w szkole lub też dowóz i bezpośrednie wydawanie dzieciom i młodzieży. System przygotowywania i wydawania posiłków dostosowujemy do możliwości i potrzeb każdej z placówek.

 

Przykładowy jadłospis dla szkoły podstawowej:

Poniedziałek

śniadanie I : Zupa mleczna (musli)

śniadanie II: Pieczywo mieszane, polędwica sopocka, ogórek, herbata owocowa (alergeny: mleko, gluten, soja)

Obiad:  Kalafiorowa  na wywarze mięsno-warzywnym z natką

Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka z pekińskiej kapusty, melisa (alergeny: gluten, seler, mleko)

Podwieczorek:  ciasto drożdżowe, kakao (alergeny: mleko, gluten , jaja)

Wtorek 

śniadanie I : Zupa mleczna (kluski na mleku)

śniadanie II: Pieczywo mieszane, serek waniliowy, owoce suszone, mięta (alergeny: mleko, gluten)

Obiad: Zacierkowa na wywarze mięsno-warzywnym z koprem

Klopsy po kaszubsku z włoską kapustą i sosem pomidorowym, ziemniaki, bukiet warzyw, kompot owocowy (alergeny: gluten, seler, jaja)

Podwieczorek: mufin, melisa (alergeny: mleko, gluten, jaja)

Środa 

śniadanie I : Zupa mleczna (płatki ryżowe)

śniadanie II: Pieczywo mieszane, kabanosy wieprzowe,  roszponka, papryka, melisa (alergeny: mleko, gluten, soja)

Obiad: Kapuśniak ze słodkiej kapusty na wywarze mięsno- warzywnym z natką

Schab duszony w sosie własnym, kasza bulgur, surówka z włoszczyzny, mięta (alergeny: gluten, seler )

Podwieczorek: pieczywo mieszane, miód, banan (alergeny: gluten)

Czwartek

śniadanie I : Zupa mleczna (płatki zbożowe)

śniadanie II: Pieczywo mieszane, szynka z indyka, ogórek , herbata owocowa (alergeny: mleko, gluten, soja)

Obiad: Barszcz czerwony  na wywarze mięsno-warzywnym z natka

Zielone spaghetti z serem żółtym, kompot owocowy (alergeny: mleko, seler, gluten)

Podwieczorek: szarlotka z kruszonką, mięta (alergeny: mleko, gluten, jaja)

Piątek 

śniadanie I : Zupa mleczna (płatki kukurydziane)

śniadanie II: Pieczywo mieszane, jajko na twardo, sałata, pomidor, herbata owocowy (alergeny: mleko, gluten, jaja)

Obiad: Rosół z makaronem  wywarze mięsno-warzywnym z koprem

Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty,  kompot owocowy (alergeny: mleko, seler, gluten, jaja, ryba )

Podwieczorek galaretka owocowa, wafle, owoc (alergeny: mleko, gluten)

 

Przygotowujemy również posiłki dla uczniów ze szczególną dietą – np. bezglutenową, wegetariańską, wegańską.

Posiłki wydawane są przy wykorzystaniu systemu  nadzorowanego przez firmę LOCA, która za pomocą kart magnetycznych sprawuje kontrolę nad wydawanymi posiłkami, co pozwala skrócić czas wydawania posiłku i zapewnia prawidłowość rozliczeń z rodzicami.

 

Prowadzimy stołówki szkolne, bufety, sklepiki.

arkas-bistro-2 arkas-bistro1

ARKAS Bistro prowadzone w Zespole Szkół nr 121 w Warszawie – LXXV Liceum Ogólnokształcącym im. Jana III Sobieskiego oraz Gimnazjum nr 166.